Werkgevers

Werkgevers

Als werkgever kan je jouw werknemers ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het is mogelijk om de loopbaancheque bij jouw werknemers te promoten en als sponsor of “derdebetaler” op te treden. Als werkgever kun je het persoonlijk aandeel (namelijk maximaal twee maal 40€) terugbetalen aan je medewerker.

De loopbaancheque is een middel voor de werknemer of zelfstandige om zelf op zoek te gaan naar antwoorden op vragen in verband met hun loopbaan en hun persoonlijke ontwikkeling.
De werknemer beslist zelf over hoe en wanneer hij de loopbaancheque aanvraagt. De Vlaamse overheid sponsort hierdoor de Vlaamse werknemer om zelf zijn eigen loopbaan in handen te nemen. Hiervoor krijgt iedere Vlaamse burger om de zes jaar twee loopbaancheques van 4 uur begeleiding ter beschikking. Zo kan hij zelf beslissen op welk moment hij behoefte heeft aan deze ondersteuning.

Meer informatie vind je op de site van de vdab: www.vdab.be/loopbaancheques

Hoe wordt dit het beste aangepakt?
Indien je werknemer behoefte heeft aan loopbaanbegeleiding, kan hij/zij de loopbaancheque aanvragen.
De betaling van de loopbaancheque kan op 2 manieren:
- De medewerker bezorgt je de aanvraag tot betaling; jij zorgt ervoor dat het persoonlijk aandeel betaald wordt.
- De medewerker bezorgt je het bewijs van betaling, jij bezorgt de som terug aan je medewerker.

Belangrijk om te weten:
De loopbaanbegeleider, verbonden aan een erkend Loopbaancentrum, is gebonden aan een strenge gedragscode die de privacy van de persoon beschermt. De gegevens worden dus strikt vertrouwelijk behandeld. Er mag geen uitwisseling zijn tussen het loopbaancentrum en de werkgever over de begeleiding of de inhoud van de begeleiding.